A sajtó negatívan hat az ifjúságra, véli Kirill patriarcha

Kririll patriarcha Asztanában, a kazah fővárosban, a Nagyboldogasszony székesegyházban tartott prédikációjában megjegyezte, hogy sok sajtótermék negatív hatással van az ifjú lelkekre. „Ma a gyermeki lelkekre, a fiatal emberek lelkeire különleges csapás irányul, amelyek fordított célt követnek: nem a lélek építését, hanem annak megrontását. Ma senki nem kényszerít a hit megtagadására. De az a hatalmas információs áradat, amely az Interneten, televízión és más tömegtájékoztatási eszközökön keresztül a mai ember tudatára zúdul, a legtöbbször olyan eszményeket alakít ki, amelyeknek megvalósítása nem hoz jólétet”.

Az orosz egyházfő aggodalmát fejezte ki az egyre nagyobb fogyasztásra való felhívások miatt: „Szüntelenül arra hívnak minket, hogy költsünk többet, szerezzünk többet, birtokoljunk többet. Az Orthodox Egyház támogatta és támogatja az emberek azon törekvését, hogy anyagi jóléttel rendelkező életet építsenek fel, de eközben mindig hangsúlyozta és hangsúlyozza, hogy a valódi emberi jólét, az ember boldogsága a lélek állapotától függ” – tette hozzá.

Kirill patriarcha hangsúlyozta az aktív felvilágosító munka fontosságát, aminek ki kell egészítenie az istentiszteleti életet.

Az orosz egyházfő azt szorgalmazza, hogy az ifjúságban szilárd világnézetet kell kialakítani, amely képes felvenni a harcot a kísértésekkel: „Adja Isten, hogy az ifjúsággal folytatott munka, vasárnapi iskoláink munkája ma a szilárd világnézet kialakítására irányuljon, amely képes visszaverni a sátáni kísértéseket és csábításokat, magasztos erkölcsi eszményeket kialakítani, olyan értékrendet megformálni, amely biztosítja az ember valódi jólétét [sikerét]” – mondta a patriarcha.

religiare.ru

Reklámok